Amintirile pierdute din copilarie

5 ani

5 ani

Prima sedinta de parenting de anul asta, care se tine la gradi, m-a pus intr-o dificultate foarte mare. Jocul de la care a pornit discutia a constat in aducerea aminte a unor momente de pana la 7 ani, in care sa fie implicati parintii nostri. Am aflat povesti mai funny, mai dureroase, dar toate de suflet. Rusine sa-mi fie ca nu am gasit prea repede una, dar am sapat adanc si, pana la urma, am avut ce povesti fetelor.

Frustrarea ca nu am putut sa imi aduc aminte mai multe m-a facut sa iau pozele din perioada respectiva de la ai mei si sa imi recreez copilaria timpurie. Oh, si cate amintiri frumoase au dat navala peste mine!

Amintirea pe care am povestit-o la parenting era un pic blurry in mintea mea (si inca mai este), dar am descoperit dovada ca nu a fost nascocita, ci reala.

3 ani

3 ani

Apoi am inceput sa imi aduc aminte de sarbatorile pe care le-am petrecut impreuna cu parintii mei, cu un brad mediocru, cumparat eventual in ziua de inaintea Craciunului si impodobit in Ajun. Si mi-am adus aminte si de jucariile mele preferate din copilarie, Alfonzo si Cicica!

5 ani

5 ani

Mi-am adus aminte si de bunicii mei, de toti trei pe care i-am cunoscut. Bunicii de pe tata au venit intr-o vara de la Galati la Iasi special pentru a vedea serbarea mea de la gradi. Sau, mai bine zis, pentru a vedea artista din mine :>.

5 ani

5 ani

Am fost si iedut, in piesa “Capra cu trei iezi”, ca tot aveam ceva energie de imprastiat. Nu zic ca nu mi-a placut sa fiu in centrul atentiei, dar cam asa-s toti copiii…

6 ani

6 ani

Mi-am mai adus aminte cum ma machia mama, subtil, la absolut fiecare serbare. Si imi facea parul cret… Intai erau numai bigudiurile, ca era cam scurt parul, dar, de prin clasa intai, mi-l facea impletit, la capete cu bigudiuri, si dat cu bere, ca sa tina… Cea mai puternica senzatie pe care mi-o aduc aminte legata de par este caldura infernala pe care mi-o provoca, fiind atat de umflat.

4 ani

4 ani

Cele mai multe amintiri le am cu bunicul de pe mama, care ma ducea in fiecare weekend in Gradina Botanica. Am mers toata Gradina, pana in cele mai pustii colturi, numai ca sa ne plimbam si sa ne relaxam.

3 ani

3 ani

Un bonus, ca tot faceam zilele trecute comparatii cu mama si ne gandeam cu cine seamana Clara si Sebi.

Mariuca la 7 luni, dar cam cu greutatea si lungimea pe care o are Sebi la 4, intr-o poza tipica vremurilor respective :”>…

7 luni

7 luni

Si Mariuca la 4 ani, la o serbare de la gradi, cu parul mai umflat si mai calduros decat prevede legea :)…

4 ani

4 ani

Deja se duc si detaliile amintirilor si sunt foarte curioasa daca, peste cateva zeci de ani, voi mai avea macar un flash legat de poze…

Discuta mai multe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.